Burger Drwala wraca do McDonald’s!
Choć za oknem mamy już niższe temperatury, to kalendarzowa zima rozpoczyna się dopiero wraz z przesileniem zimowym, czyli 21 grudnia. Dla niektórych początek nowej pory roku oznacza jednak powrót kultowej kanapki do McDonald’s, która co roku wraca do sieci restauracji, gdy znacznie spadają wskazania termometrów. To jedyny okres w ciągu roku, gdy można jej spróbować, a w lokalach ustawiają się po nią gigantyczne kolejki.
McDonald’s co roku buduje napięcie i trzyma datę powrotu swojego najpopularniejszego dania do ostatniej chwili. Całkiem niedawno sieć potwierdziła liczne plotki i poinformowała, że Burger Drwala powróci do sieci restauracji… w środę 24 listopada. Wtedy goście z całej Polski będą mogli odwiedzić lokal i skosztować kultowej kanapki. W tym roku, na podstawie informacji w sieci, dostępna będzie w pięciu wersjach:
- Burger Drwala z Żurawiną,
- Burger Drwala z Kurczakiem,
- Burger Drwala Klasyczny,
- Burger Drwala na Ostro,
- Podwójny Drwal.
Burger Drwala – jaka cena? Do kiedy będzie dostępny?
W obecnym sezonie ponownie nie ujrzymy jednak wegetariańskiej odsłony burgera, czyli Wege Drwala. Dodatkowo McDonald’s wprowadzi do swojej oferty słynne zakręcone frytki. Do tej pory sieć restauracji nie ujawniła, jaka będzie cena popularnych burgerów. W ostatnich latach za klasyczną wersję kanapki trzeba było zapłacić ok. 17 zł. Dokładny koszt kultowego Drwala poznamy, dopiero gdy pojawi się w lokalach.
Do kiedy „Drwal” będzie dostępny w McDonald’s? W ubiegłych latach akcja promocyjna sieci zakończyła się na początku lutego. Choć siec restauracji nie podała jeszcze dokładnej daty zakończenia promocji, to możemy przypuszczać, że Burger Drwala zagości w Maku przez podobny czas, jak miało to miejsce w poprzednich sezonach.
Burger Drwala trafił do polskiej oferty McDonald’s kilka lat temu i jest dostępny jedynie w jesienno-zimowym menu. Od innych kanapek dostępnych w sieci wyróżnia go ser topiony w panierce oraz soczysty kotlet wołowy. W burgerze znajdziemy ponadto dwa plastry bekonu, sałatę lodową i prażoną cebulkę. Wszystko zamknięte jest w specjalnej, serowej bułce, która doprawiona jest boczkiem i przyprawami.
Tęskniliście za Drwalem?
Autor: Hubert Wiączkowski