Ceny za catering wielkanocny Gessler szokują. Ile trzeba zapłacić?

Coraz więcej restauracji oferuje cateringi świąteczne. Wśród nich jest także lokal Magdy Gessler. Ile trzeba zapłacić u znanej restauratorki za potrawy i wypieki na wielkanocny stół? Ceny nie należą do najniższych.

fot. AKPA

Wielkanoc 2025. Ceny cateringu Magdy Gessler

Osoby, które z jakichś powodów nie mogą lub nie chcą samodzielnie przyrządzić potraw i wypieków na wielkanocny stół, mogą skorzystać z ofert cateringów restauracji. Wśród lokali, który oferują taką usługę jest również „U Fukiera”, którego właścicielką jest Magda Gessler. Co roku pojawia się jednak sporo kontrowersji dotyczących kwot, jakie trzeba zapłacić za poszczególne potrawy bądź wypieki. Znana restauratorka wielokrotnie tłumaczyła, że za wyższymi cenami idzie wysoka jakość nie tylko potraw, ale i składników, jakie zostały użyte do ich przygotowania. Dodawała przy tym, że nikogo nie zmusza do zamawiania jej cateringu, a na rynku jest tak wiele ofert, że każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.

Wielkanoc 2025. Tyle kosztuje catering Gessler

Jak w 2025 roku prezentują się ceny cateringu wielkanocnego u Gessler? Nie należą one do najniższych. Przykładowo za 300 g sałatki jarzynowej trzeba zapłacić 43 zł, a jedna połówka jajka faszerowanego kosztuje 7,60 zł lub 8,20 zł – jeśli decydujemy się na wersję z szynką. Ceny pozostałych propozycji wyglądają następująco:

Autor: Anna Helit

Komentarze
Czytaj jeszcze: