Pączki u Magdy Gessler
Magda Gessler stała się ikoną sztuki kulinarnej w Polsce. Prowadząca "Kuchenne rewolucje" sama jest posiadaczką kilku lokali. Wśród nich jest "Słodki Słony", prowadzony przez restauratorkę i jej córkę, Larę. W tym roku w ofercie znalazły się pączki z nadzieniem różanym i malinowym. Za przyjemność skosztowania jednej sztuki takiego wyrobu trzeba zapłacić... 22 złote. To zdecydowanie nie jest niska cena, jednak została ona wyjaśniona przez kierownictwo lokalu – chodzi o inflację i wzrost kosztów produkcji, a "Słodki Słony" szczyci się używaniem najlepszej jakości składników. O tym, jak naprawdę smakują pączki "z wyższej półki" wypowiedział się Książulo. Sprawdźcie:
Pączki u Piotra Adamczyka
Piotr Adamczyk jest właścicielem klimatycznej restauracji "Stary Dom". Lokal również przygotował się na tłusty czwartek, wprowadzając do oferty pączki. Każdy, kto ma ochotę spróbować wypieków u aktora, może to zrobić za niższą cenę niż u Gesslerów – koszt jednego pączka w "Starym Domu" to 12 zł.
Pączki u Kuby Wojewódzkiego
"Niewinni Czarodzieje TrzyZero" to restauracja Kuby Wojewódzkiego. Lokal mieści się w Gdyni i na tłusty czwartek przygotował specjalną ofertę. Tym razem klienci mogą zakupić tajemniczego boxa, w którym znajdą:
- 3 pączki (każdy w innym smaku, w tym: z białą czekoladą i marakują, z czekoladą i bazylia, z białą czekoladą, maliną i pistacją)
- 4 faworki (z białą czekoladą i maliną, z czekoladą i fistaszkami, z matchą i czarnym sezamem, z marakują i aronią)
- 6 batonów WW (po 2 z każdego rodzaju)
Za taką przyjemność trzeba zapłacić 200 złotych.
Autor: Hubert Drabik