Były krzyki, wulgaryzmy i tłuczenie szklanek
Magda Gessler przyjechała do Piekar Śląskich. Ma pomóc Tomkowi, właścicielowi restauracji "Tasty”. Lokal położony na jednym z dużych osiedli mieszkaniowych powoli podupada. Brak gości, rosnące długi, pandemia. Wszystko to prowadzi do zamknięcia restauracji. Znana w całej Polsce restauratorka rusza na ratunek. Uda jej się przeprowadzić rewolucję? Były krzyki, wulgaryzmy, tłuczenie szklanek i kontrowersyjne metody… Podziałało? Już dzisiaj o 21.30 w TVN!
Kazała mu wypić olej palmowy!
Tym razem Piekary Śląskie i restauracja „Tasty”. Właściciel – trzydziestojednoletni Tomek, były student zarządzania. Niewielkie doświadczenie, a można powiedzieć nawet, że jest to pierwsze zawodowe spotkanie z gastronomią. Z całego zespołu, który liczy… menedżera, sprzątaczkę i pomoc kuchenną, nie gotował wcześniej nikt. Kucharza? Brak. Bezradność i niezorganizowanie.
Do gastronomii trafiłem właściwie ze względu na brak sił i chęci prowadzenia biznesu w branży budowlanej – zaznaczył Tomek.
Magda Gessler wchodzi do lokalu i… wita ją nieprzyjemny zapach. Czy to olej? Olej, jak się okazuje, jest wszędzie. Każe Tomkowi wypić litr. Zakłada mu papierową torbę na głowę. Wchodzi na bar. 1, 2, 3… 10. Przewraca stół i wychodzi.
Ja nie wiem czy ja zrobię rewolucję, czy każę pana zamknąć – mówiła Magda Gessler.
Jedenaście lat "Kuchennych rewolucji"
Ponad 250 przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów. Zmiany nie tylko w wystroju lokalu, ale również w myśleniu właścicieli restauracji na terenie całej Polski. Pandemia tylko pogłębia kryzys w branży.
Autor: Małgorzata Durmaj