"Jaką kurę kupiłeś?"
Tym razem Zamość. Kuchenne rewolucje w „Kurze domowej” u 42-letniego Piotra, który o gotowaniu i gastronomii nie miał zielonego pojęcia. W Szkocji prowadził sklep z elektroniką. Chciał wrócić. Czemu by nie otworzyć lokalu? I tak się zaczęło. Półtora roku temu kupił restaurację.
Mówi do mnie Piotrek, że kupił kurę. A ja mówię: „Jaką kurę kupiłeś?” - przyznała partnerka właściciela.
No i się trafiło „jak ślepej kurze ziarno”. W lokal włożył 180 tysięcy złotych. Jakoś szło, ale przyszła również pandemia. Brak gości, kłopoty finansowe. Pomóc może już tylko znana w całej Polsce restauratorka, „kreatorka smaku i stylu”.
W Zamościu Magda Gessler wkroczy między bestie – słyszymy w zapowiedzi odcinka.
"To jak śmieci wygląda"
Kura jest – ognista. W środku dość ciemno. Na kuchni trzy kucharki, mama, siostra i partnerka Ania. W karcie – była kuchnia polska. Zaczęli eksperymentować i tak pojawiły się burrito czy kurczak curry z krewetkami. Co na to Magda Gessler?
Smoki chińskie. Tak dziwnie powiedziałabym. Czuję się jak w Chinach – przyznała.
Restauratorka była ciekawa, kto „jest odpowiedzialny za ten kurnik. Kura czy kogut?”. Smakowało? Nie wszystko było złe, ale nie wszystko było również dobre…
Naprawdę okropne. To jak śmieci wygląda – mówiła.
Kiedy oglądać "Kuchenne rewolucje"?
Jest jakaś szansa na ratunek? Rewolucja się udała? Jak teraz nazywa się lokal? Co po programie? Premiera odcinka już o 21.30 na antenie TVN.
Bezkompromisowa i kontrowersyjna
11 lat Kuchennych rewolucji. Ogarnęły całą Polskę? Ponad 250 przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów. Zmiany nie tylko w wystroju lokalu, ale również w myśleniu właścicieli restauracji na terenie całej Polski. Pandemia tylko pogłębia kryzys w branży. Magda Gessler bezkompromisowa, kontrowersyjna. Wie, że zaufały jej miliony ludzi. Przed znaną restauratorką nowe wyzwania. Jak poradzi sobie w nowej rzeczywistości? 23. sezon.
Autor: Małgorzata Durmaj