Kuchenne rewolucje w restauracji "Gościnna Ukrainka". Czy Magdzie Gessler uda się pomóc właścicielom?

Przed nami kolejny odcinek „Kuchennych rewolucji”! Tym razem Magda Gessler zawita do „Gościnnej Ukrainki”. Czy restauratorce uda się pobudzić to miejsce do życia?

Kuchenne rewolucje w restauracji "Gościnna Ukrainka"

"Gościnna Ukrainka" w Wejherowie to niewielki lokal serwujący dania kuchni ukraińskiej. Restauracja powstała z miłości męża do swojej żony. Oleg, wykwalifikowany monter kadłubów stalowych, przyjechał do Polski 13 lat temu do pracy w stoczni. Cztery lata temu ożenił się i na stałe przeniósł do Wejherowa. Mężczyzna zawsze uważał, że Tatiana jest świetną kucharką, dlatego postanowił spełnić marzenie swojej ukochanej. Dzięki zgromadzonym oszczędnościom oraz zaciągniętemu kredytowi otworzył niewielką restaurację blisko centrum miasta.

Para wspólnymi siłami zaczęła odnawiać i dekorować nieprzyjemne wnętrze piwnicy. Tatiana sama przygotowała menu, w którym znalazły się sztandarowe potrawy kuchni wschodniej, takie jak barszcz ukraiński, czebureki, a nawet sałatka z krabem. Wszystkie przepisy kobieta dostała od swoje babci, która gotowała w stołówce ukraińskiej fabryki. Oleg był przekonany, że nowa restauracja w niewielkim Wejherowie zwabi zaciekawionych nowością gości.

Niestety od początku do "Gościnnej Ukrainki" nikt nie zagląda, mimo że ceny dań nie są wygórowane. Przyjaciele właścicieli również nie potrafią wskazać przyczyny niepowodzenia. Dania Tatiany kojarzą się bowiem z niedzielnym, domowym obiadem. Sytuacja finansowa małżeństwa jest coraz gorsza, a na zaciągnięte kredyty przestaje wystarczać środków. Jedyną pomoc, na którą mogą liczyć, to Magda Gessler.

Kuchenne rewolucje - o czym program

Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych  rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona - nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. W jubileuszowym sezonie ponownie podejmie się niemożliwego i odkryje ciemne strony kulinarnych biznesów.

Kuchenne rewolucje - nowy sezon

Pełna pozytywnej energii, doświadczenia i wiedzy gastronomicznej Magda Gessler podejmie się każdego wyzwania. W nowym, dwudziestym sezonie Kuchennych rewolucji zrewolucjonizuje między innymi studenckie "Bistro Galancie" w Łodzi, którego problemem jest nie tylko mała liczba klientów, ale również relacje z mamą. Odwiedzi również "Gościnną Ukrainkę" w Wejherowie otwartą z czystej miłości męża do żony, niestety niedocenionej przez lokalną ludność. Czy Magda Gessler uratuje upadającą restaurację i małżeństwo? W dwudziestej edycji programu królowa polskiej gastronomii wybierze się również do Ostrowa Wielkopolskiego, by pomóc właścicielom baru typu fast food, restauracji tajskiej w Warszawie oraz lokalom w Prudniku, Dusznikach Zdroju i Kościerzynie. Czy dzięki Kuchennym rewolucjom odmieni się los właścicieli?

Autor: Sabina Obajtek

Komentarze
Czytaj jeszcze: