Magda Gessler na jarmarku w Warszawie. Ile kosztują jej specjały?

Ceny na jarmarkach bożonarodzeniowych stały się swego rodzaju memem. Każdego roku powraca temat horrendalnych kwot za różne przysmaki. Jak wygląda ta kwestia na stoisku restauracyjnym Magdy Gessler?

fot. East News

Ceny na jarmarkach mogą szokować

Jarmarki bożonarodzeniowe to już tradycja – w wielu miastach na świecie rozkładają się stoiska oferujące regionalne przysmaki, napoje, odzież, ozdoby choinkowe czy zabawki. Wszystko w klimacie świątecznych dekoracji, a czasami nawet muzyki. Choć wstęp na jarmark jest darmowy, to za skorzystanie z kulinarnych doznań trzeba zapłacić – często niemało. Każdego roku sieć obiegają tzw. paragony grozy, na których widnieją bardzo wysokie ceny za niezbyt wyszukane specjały (zapiekanka, chleb ze smalcem, oscypek z grilla, kubeczek grzanego wina). Nie da się ukryć, że to właśnie kwoty odstraszają potencjalnych amatorów jarmarków.

W porównaniu do jarmarków w Niemczech czy Austrii, ceny są takie same lub nawet wyższe. Tutaj znajdziecie dokładniejsze wyliczenia:

Stoisko Gessler na warszawskim jarmarku

Na jarmarku bożonarodzeniowym na Starym Mieście w Warszawie pojawiło się stoisko restauracji „U Fukiera”, czyli słynnego lokalu należącego do Magdy Gessler. Jak prezentują się ceny?

Sporo? A może warto zapłacić za takie przysmaki?

Autor: Hubert Drabik

Komentarze