Magda Gessler rusza ze sprzedażą świątecznego cateringu. Ceny mogą szokować

Boże Narodzenie tuż tuż! Ci, którzy ani myślą o przygotowaniu wszystkich potraw w kuchni, z pewnością skorzystają z ofert cateringowych. Gotowe dania świąteczne kupimy np. u Magdy Gessler. Jak wyglądają ceny w tym roku?

fot. East News

Ceny potraw świątecznych u Magdy Gessler

Magda Gessler corocznie oferuje klientom catering na Boże Narodzenie. Skorzystają z niego ci, którzy nie chcą lub nie mają czasu na to, by wszystkie potrawy przygotować samodzielnie w domowym zaciszu. Chętni na skosztowanie specjałów z receptur restauratorki muszą jednak nastawić się na niemałe ceny. Te wynikają z kolei – jak twierdzi gwiazda TVN – z ilości i jakości użytych składników.

13 listopada otwierają się zapisy na zamówienia świątecznego cateringu w restauracji „U Fukiera”. Jak wyglądają ceny w tym roku?

Świąteczny catering Magdy Gessler. Ile za pierogi?

Jak wyglądają ceny u Magdy Gessler? Zgodnie z informacjami na stronie internetowej restauracji „U Fukiera”, za pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami zapłacimy 51 zł. 900 ml barszczu czerwonego za 67 zł, a dziesięć sztuk uszek z borowikami – 70 zł. Druga tradycyjna zupa, czyli grzybowa, jest w cenie 83 zł za 900 ml.

W ofercie Magdy Gessler znajdziemy pstrąga faszerowanego koprem – jedna sztuka za 93 zł. 200 g ryby po grecku kosztuje z kolei 49 zł. Większość z nas nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia bez słynnej sałatki jarzynowej. Ta również jest dostępna do kupienia u restauratorki. Jej koszt to 43 zł za 300 g.

A coś na słodko? Magda Gessler oferuje kupującym piernik staropolski z powidłami śliwkowymi – 90 zł za kilogram. Najdroższym ciastem, podobnie jak rok temu, jest makowiec „na bogato”. Za 1,2 kg przysmaku zapłacimy aż 145 zł!

Autor: Hubert Drabik

Komentarze
Czytaj jeszcze: