Nietypowa sytuacja w "Kuchennych rewolucjach". Restauracja przeszła je już drugi raz

W najnowszym odcinku 26. sezonu "Kuchennych rewolucji" doszło do pierwszej takiej sytuacji w historii programu! Magda Gessler pojawiła się w restauracji, która wcześniej już przechodziła rewolucje. Lokal znowu potrzebował pomocy.

"Kuchenne rewolucje" po raz drugi w tym samym miejscu

Kielce – to właśnie tam w najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji" zawitała Magda Gessler. Fani programu mogli jednak nieźle się zdziwić. Lokal, który odwiedziła restauratorka, przeszedł już rewolucje i to kilka sezonów wcześniej. Miejsce funkcjonowało pod nazwą Grande Cozze i prosperowało dość dobrze. Właściciel, a jednocześnie szwagier, zaprosił do współpracy Sylwię i Tomka, jednak po krótkim czasie sam wycofał się z biznesu i zostawił parę z restauracją. Problem w tym, że nie mieli oni żadnego doświadczenia w gastronomii i zaczęły mnożyć się kolejne kłopoty. Popadli w ogromne długi i musieli się zapożyczyć. Aby ratować miejsce i siebie, poprosili o pomoc Magdę Gessler, która wróciła do Grande Cozze, aby przywrócić mu dawną świetność.

Lokal po drugiej rewolucji

Dania serwowane przez kuchnię zostały ocenione przyzwoicie. Jedynie kotlet w porównaniu do reszty potraw wypadł przeciętnie. Magda Gessler postanowiła lepiej przyjrzeć się temu, co wydarzyło się w przeszłości. Była kucharka zdradziła restauratorce, że poprzedniemu właścicielowi dość dobrze się powodziło, przepuścił jednak pieniądze i się wycofał. Sylwia i Tomek popadli za to w ogromne długi. Lokal trzeba było ratować – tym bardziej, że kuchnia wciąż była dość dobra. Nie obyło się jednak bez nadania miejscu nowego tematu – teraz karta opiera się na daniach z dodatkiem cytryn. Szyld również został zmieniony – Trattoria Buon Posto. Kolacja przebiegła pomyślnie, a goście byli zachwyceni nowym charakterem znanego im wcześniej miejsca. Właściciele mają powody do radości – kiedy po kilku tygodniach Magda Gessler wróciła, obsypała komplementami zaserwowane jej potrawy. Trattoria Buon Posto zdała egzamin, a lokal – już po raz drugi – z sukcesem zakończył kuchenną rewolucję!

Autor: Hubert Drabik

Komentarze
Czytaj jeszcze: