Prosty przepis na deser ze śliwkami. Wszystkie składniki masz w domu

Co pysznego można przyrządzić ze śliwek? Możliwości jest wiele! Jeśli masz ochotę na obłędny deser, ale nie masz czasu stać w kuchni, mamy dobrą wiadomość. Możesz zrobić go w kilka minut i będziesz zachwycony smakiem. Poznaj przepis Ani Starmach.

fot. Shutterstock

Śliwki pod kruszonką. Przepis Ani Starmach

Śliwki pod kruszonką według Ani Starmach

Masło kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki na ciasto umieść w misie robota. Mieszamy je za pomocą mieszadła K. Powinien wyjść nam „mokry piasek”. Umyte śliwki przekrawamy na pół i usuwamy z nich pestki. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Owoce posypujemy kruszonką. Pieczemy około 35 minut do momentu, aż śliwki zaczną puszczać sok, a kruszonka się zarumieni. Smacznego!

Autor: Anna Helit

Komentarze