Przepis na sałatkę jarzynową. Tak przyrządza ją Ewa Wachowicz. Wybiera nietypowe składniki

Jak przyrządzić sałatkę jarzynową? Ewa Wachowicz zaprezentowała dość interesującą odpowiedź na to pytanie! Lista składników jest bowiem nieco intrygująca. Zobaczcie, co poleca autorka książek kulinarnych!

Sałatka jarzynowa – przepis

Jak zrobić sałatkę jarzynową? To pytanie na które nie ma jednej dobrej odpowiedzi. W Internecie co chwilę pojawia się kolejny przepis na wspomniane dane, a lista składników wzbogaca się o ciekawe pozycje. Tradycyjne przepisy na sałatkę przeplatają się więc z nieco bardziej oryginalnymi propozycjami. Jedną z nich podzieliła się na swojej stronie Ewa Wachowicz, która opisała wykonanie sałatki jarzynowej według swoich wytycznych. Uwagę zwraca m.in. ciekawe połączenie majonezu z… musztardą i śmietaną! Co jeszcze autorka książek kulinarnych, a także prowadząca program: „Ewa gotuje” umieściła w przepisie? Poniżej szczegóły!

Przepis na sałatkę jarzynową według Ewy Wachowicz

Składniki:

Jak wykonać sałatkę jarzynową według przepisu Ewy Wachowicz?

  1. Pietruszki, marchewki, ziemniaki oraz seler gotujemy, a następnie studzimy. Kroimy w kostkę i wrzucamy do dużej miski.
  2. Do pokrojonych warzyw dodajemy por, ogórki, a także ugotowane wcześniej jajka „na twardo”. Do wszystkiego wsypujemy groszek.
  3. Sos: żółtka mieszamy z musztardą, śmietaną i majonezem. Do smaku dodajemy pieprz oraz sól.
  4. Jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do całości i mieszamy z sosem.

Smacznego!

Autor: Sabina Obajtek

Komentarze
Czytaj jeszcze: