Przepis na wielkanocne jajka faszerowane. Tak robi je Magda Gessler!

Jak przygotować wielkanocne jajka faszerowane? Z przepisem od Magdy Gessler to bardzo proste! Już kilka produktów wystarczy do tego, by "wyczarować" w kuchni pyszne jajka na Wielkanoc. Koniecznie sprawdźcie!

Wielkanoc 2022. Jajka faszerowane. Jak przygotować? Przepis

Wielkanoc to czas, w którym na stołach rządzą jajka! Właśnie bez tego smakołyku wielu nie wyobraża sobie wielkanocnego biesiadowania, a jajko pojawia się w przeróżnej postaci. Jak przygotować wielkanocne jajka faszerowane? Wśród przepisów dostępnych w sieci znaleźć można także „podpowiedź” od Magdy Gessler. Na stronie internetowej widnieje bowiem opis przygotowania wspomnianego dania, które zachwyci gości!

Jajka faszerowane z pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane z pieczarkami – przepis Magdy Gessler krok po kroku

  1. 10 jajek ugotować na twardo.
  2. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, a następnie usmażyć na maśle.
  3. Posiekać koperek.
  4. Jajka ostudzić i przeciąć nożem wzdłuż tak, by mocno nie uszkodzić skorupek. Następnie ostrożnie wyjąć zawartość skorupek, a jajka pokroić w drobną kostkę.
  5. Masę jajeczną wymieszać z pieczarkami, cebulą i koperkiem. Dodać musztardę, śmietanę i surowe jajko. Wyrobioną masę doprawić solą i pieprzem, a następnie znów zamieszać.
  6. Skorupki napełnić farszem, dociskając go do ścianek. Każdą połówkę dokładnie obtoczyć w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju (farszem w dół). Odsączyć na bibule.

Smacznego!

Źródło:smakizycia.pl.

Autor: Sabina Obajtek

Komentarze
Czytaj jeszcze: