Swiąteczne przepisy Magdy Gessler. Zobacz, jak zrobić przepyszny barszcz z uszkami

Magda Gessler ostatnio robi furorę w sieci za sprawą jej nowego kulinarnego kanału w serwisie Youtube. Sympatię widzów zaskarbiła sobie przez poczucie humoru i niezwykłe podejście do gotowania. Opowiada o przepisach kulinarnych jak o najpiękniejszej baśni - wspomina kuchnię z domu dziadków i rodzinne przepisy na dania wigilijne. Zobacz, jak możesz przygotować barszcz z uszkami na podstawie wiedzy Magdy Gessler, by zrobił wrażenie wśród świątecznych gości!

Magda Gessler w nowej roli

Restauratorka niedawno doczekała się własnego programu kulinarnego na Youtube. Wcześniej mogliśmy obejrzeć, jak samodzielnie przyrządza potrawy w programie „Sexy kuchnia Magdy Gessler” na kanale Food Network. Miała również swój własny program kulinarny w latach 90. ubiegłego wieku, do którego zapraszała znamienitych kucharzy. Tym razem postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom w szczególności młodych internautów i założyła swój kanał na Youtube. Tematyka? Oczywiście kulinarna.

Na razie w serwisie pojawiły się 3 filmy. Pierwszym z nich była zapowiedź kontentu kulinarnego, który będzie publikowany w najbliższym czasie. 11 grudnia pojawiły się przepisy potraw na wigilijny stół. Magda Gessler wystąpiła w białym fartuszku i z poczuciem humoru oraz nostalgia do lat, w których chodziła na wigilię do dziadków, opowiedziała o świętach spędzonych w rodzinnym gronie. Na razie ostępy Magdy Gessler śledzi nieco ponad 7 tysięcy osób, jednak sugerując się popularnością  restauratorki, ta liczba szybko wzrośnie.

Potrawy wigilijne

Prowadząca „Kuchenne rewolucje” zaczęła od nagrania filmów, na których prezentuje przygotowanie świątecznych dań. Najpierw opublikowała przepis na wyśmienity barszcz czerwony, a później jego integralną część - uszka z grzybami. Na początku zaznaczyła, że tymi filmami chciała podarować widzom jej wspomnienia z Wigilii, którą spędzała w domu swoich dziadków. Do tego wyjątkowego czasu chce zabrać swoich obserwatorów poprzez przepisy na potrawy, które były wykonywane w trakcie świąt.

A więc zaczynamy ważyć barszcz!

Będziemy potrzebować:

Do barszczu przydadzą się również uszka... Magda Gessler twierdzi, że trzeba mieć do nich sporo cierpliwości i zręczne palce. Nie można również bagatelizować samego ciasta do uszek - według przepisu restauratorki musimy poświęcić trochę czasu na jego dopracowanie. Istotne jest także masło, którego Magda Gessler nie szczędzi do stworzenia aromatycznego farszu. Do stworzenia jednego z ulubionych dań trzeba mieć przygotowane następujące składniki:

Zobacz także:

Autor: Urszula Głowiś

Komentarze
Czytaj jeszcze: