Magda Gessler w nowej roli
Restauratorka niedawno doczekała się własnego programu kulinarnego na Youtube. Wcześniej mogliśmy obejrzeć, jak samodzielnie przyrządza potrawy w programie „Sexy kuchnia Magdy Gessler” na kanale Food Network. Miała również swój własny program kulinarny w latach 90. ubiegłego wieku, do którego zapraszała znamienitych kucharzy. Tym razem postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom w szczególności młodych internautów i założyła swój kanał na Youtube. Tematyka? Oczywiście kulinarna.
Na razie w serwisie pojawiły się 3 filmy. Pierwszym z nich była zapowiedź kontentu kulinarnego, który będzie publikowany w najbliższym czasie. 11 grudnia pojawiły się przepisy potraw na wigilijny stół. Magda Gessler wystąpiła w białym fartuszku i z poczuciem humoru oraz nostalgia do lat, w których chodziła na wigilię do dziadków, opowiedziała o świętach spędzonych w rodzinnym gronie. Na razie ostępy Magdy Gessler śledzi nieco ponad 7 tysięcy osób, jednak sugerując się popularnością restauratorki, ta liczba szybko wzrośnie.
Potrawy wigilijne
Prowadząca „Kuchenne rewolucje” zaczęła od nagrania filmów, na których prezentuje przygotowanie świątecznych dań. Najpierw opublikowała przepis na wyśmienity barszcz czerwony, a później jego integralną część - uszka z grzybami. Na początku zaznaczyła, że tymi filmami chciała podarować widzom jej wspomnienia z Wigilii, którą spędzała w domu swoich dziadków. Do tego wyjątkowego czasu chce zabrać swoich obserwatorów poprzez przepisy na potrawy, które były wykonywane w trakcie świąt.
A więc zaczynamy ważyć barszcz!
Będziemy potrzebować:
- Sporo czerwonych buraków
- Borowików
- Ziele angielskie (4-5 kulek)
- Liście laurowe
- Sporo cebuli
- Jabłka (szara albo złota reneta bądź antonówka)
- Ocet
- Czosnek
- 2 pietruszki
- 2 pory
Do barszczu przydadzą się również uszka... Magda Gessler twierdzi, że trzeba mieć do nich sporo cierpliwości i zręczne palce. Nie można również bagatelizować samego ciasta do uszek - według przepisu restauratorki musimy poświęcić trochę czasu na jego dopracowanie. Istotne jest także masło, którego Magda Gessler nie szczędzi do stworzenia aromatycznego farszu. Do stworzenia jednego z ulubionych dań trzeba mieć przygotowane następujące składniki:
- Suszone grzyby prawdziwki
- Cebula
- Ziele angielskie
- Pieprz
- Sól
- Mąka pł kilo
- Woda
- Szczypta cukru
- Bułka tarta
- Sporo masła
Zobacz także:
Autor: Urszula Głowiś