Ceny u Magdy Gessler
W delikatesach „U Fukiera”, które stworzyła Magda Gessler, pojawiła się już oferta z przetworami i daniami sezonowymi. Znajdujący się we Warszawie sklep kusi nie tylko zupami, ale i produktami zamkniętymi w słoiczkach. Aby zakupić przysmak w sklepie słynnej restauratorki, trzeba jednak słono zapłacić. Ile kosztuje jedzenie u Magdy Gessler?
Zupy i dania mięsne (900 ml):
- zupa czysta grzybowa – 83 zł;
- żur na prawdziwkach – 78 zł;
- rosół na wielu mięsach – 65 zł;
- barszcz czerwony jak rubin – 65 zł;
- gulasz cielęcy z leśnymi grzybami – 89 zł;
- pulpety cielęce w sosie borowikowym – 87 zł.
Grzyby (cena za słoiczek 350 ml):
- szlachetne borowiki „w słodko-kwaśnej odsłonie” – 42 zł;
- kurki marynowane po staropolsku – 29 zł;
- maślaki – 25 zł;
- marynowane opieńki – 22 zł.
Największym zaskoczeniem jest zdecydowanie czysta zupa grzybowa, gdzie za 900 ml trzeba zapłacić aż 83 zł. Co jest w niej takiego wyjątkowego?
„Jest niskokaloryczna, smaczna i przede wszystkim przygotowana ze starannie wyselekcjonowanych grzybów pochodzących z klimatycznych, polskich lasów. Danie przygotowane jest na bazie bulionu warzywnego, dzięki któremu zyskuje ono jedyny w swoim rodzaju aromat. Zupę, pod względem smakowym, uzupełnia kombinacja przypraw bezsprzecznie kojarzonych z polską kuchnią. Łagodny smak suszonych prawdziwków, w połączeniu z nutami czosnku, cebuli i kopru sprawią, że czysta zupa grzybowa Magdy Gessler przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom” – czytamy na stronie.
Autor: Klaudia Dzięgiel