Tyle trzeba zapłacić za sezonowe potrawy od Magdy Gessler. Ceny szokują!

W ofercie delikatesów „U Fukiera” pojawiły się sezonowe propozycje potraw z grzybami. Ile trzeba wydać na jedzenie od słynnej restauratorki Magdy Gessler?

AKPA

Ceny u Magdy Gessler

W delikatesach „U Fukiera”, które stworzyła Magda Gessler, pojawiła się już oferta z przetworami i daniami sezonowymi. Znajdujący się we Warszawie sklep kusi nie tylko zupami, ale i produktami zamkniętymi w słoiczkach. Aby zakupić przysmak w sklepie słynnej restauratorki, trzeba jednak słono zapłacić. Ile kosztuje jedzenie u Magdy Gessler?

Zupy i dania mięsne (900 ml):

Grzyby (cena za słoiczek 350 ml):

Największym zaskoczeniem jest zdecydowanie czysta zupa grzybowa, gdzie za 900 ml trzeba zapłacić aż 83 zł. Co jest w niej takiego wyjątkowego? 

„Jest niskokaloryczna, smaczna i przede wszystkim przygotowana ze starannie wyselekcjonowanych grzybów pochodzących z klimatycznych, polskich lasów. Danie przygotowane jest na bazie bulionu warzywnego, dzięki któremu zyskuje ono jedyny w swoim rodzaju aromat. Zupę, pod względem smakowym, uzupełnia kombinacja przypraw bezsprzecznie kojarzonych z polską kuchnią. Łagodny smak suszonych prawdziwków, w połączeniu z nutami czosnku, cebuli i kopru sprawią, że czysta zupa grzybowa Magdy Gessler przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom” – czytamy na stronie.

 

Autor: Klaudia Dzięgiel

Komentarze
Czytaj jeszcze: