„Ewa gotuje”
„Ewa gotuje” to program kulinarny emitowany na antenie Polsatu od 2007 roku. Był pierwszym tego typu show, w którym prowadząca gotowała w swojej prywatnej kuchni. Do tej pory ukazało się już blisko 500 odcinków. Widzowie dowiadują się, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, jednocześnie zachowując polskie tradycje.
Nowy sezon programu
W pierwszym odcinku nowego sezonu zobaczymy ciekawe sposoby przygotowania żurku, kołacza i babeczek z dość nietypowym składnikiem, bo… z marchewką! Wszystko będzie robione na ogniu i w piekarniku. W następnych tygodniach gościnnie pojawią się w programie Mateusz Gessler, który zaprezentuje potrawy kuchni francuskiej i Adam Borowicz – wraz z Ewą Wachowicz ugotuje chowder, czyli gęstą zupę rybną uwielbianą przez irlandzkich marynarzy.
W tym sezonie będą też inspiracje związane z moimi podróżami. Trochę kuchni francuskiej, irlandzkiej, azjatyckiej, z Ameryki Południowej czy innych regionów świata, ale wszystko będzie zawierało polskie składniki - zachęca gospodyni show.
Łatwy dostęp do produktów
Ewa Wachowicz ceni sobie dostępność produktów. Zawsze stara się dobierać przepisy tak, aby można było je przygotować z tego, co znajduje się w pobliskim sklepie. Dla kobiety ważne jest również to, aby kupować tylko potrzebne składniki i nie marnować jedzenia.
Widzowie na to czekali
Fani programu z niecierpliwością czekali na nowy sezon. W komentarzach na Instagramie czytamy, że oglądają każdy odcinek i często korzystają z pokazanych przepisów. Niektórzy widzowie stwierdzili, że to właśnie dzięki prowadzącej potrafią gotować!
W końcu!
Nareszcie!
Dzięki Pani potrafię zrobić wiele potraw! Dziękuje, będę oglądać i tym razem!
Autor: Natalia Zoń