fot. shutterstock.com
Brownie według Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 3 jajka
- 5 łyżek kakao
- kilka orzechów włoskich i sparzonych migdałów
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu
- 1 słoiczek powideł z wiśni lub innych
- płatki migdałowe (do dekoracji)
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotować w 2 szklankach osolonej wody, aż wchłonie całą wilgoć. Ubić pianę z białek a żółtka dodać do kaszy. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Potem delikatnie dodać pianę i wymieszać wszystko. Piec w 180 stopniach ok. 50 minut. Pozostawić w piekarniku do ostudzenia, żeby masa się ścięła. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Przepis pochodzi z hpba.pl
Autor: Maria Staroń