Zmiany w „Must Be the Music”. Jest oświadczenie

Wprowadzono nagłe zmiany w „Must Be the Music” w związku z sytuacją powodziową w Polsce. Telewizja Polsat i producenci programu wydali oficjalne oświadczenie w tej sprawie.

Wojtelewicz Jarosław/AKPA

Po 8. latach na antenę Polsatu ma powrócić „Must Be the Music”. Do tej pory widzowie mogli obejrzeć 11 edycji, w których karierę rozpoczynali m.in.: LemON, Kaśka Sochacka, Future Folk, Ania Karwan czy Red Lips. Prowadzącymi będą: Patricia Kazadi, Adam Zdrójkowski oraz Maciej Rock.

Natomiast uczestników w nadchodzącej edycji „Must Be the Music” oceniać będzie nowe jury: Dawid Kwiatkowski, Sebastian Karpiel-Bułecka i Natalia Szroeder. W poprzednim sezonie jurorami byli: Adam Sztaba, Elżbieta Zapendowska, Tymon Tymański oraz zmarła w 2018 roku Olga „Kora” Jackowska.

Zmiany w „Must Be the Music”: castingi odwołane

Teraz stacja Polsat oraz produkcja programu „Must Be the Music” wydali oficjalny komunikat. Wszystko w związku z sytuacją powodziową na południu Polski. W oświadczeniu czytamy, że „nie ma nic cenniejszego niż ludzkie życie i zdrowie”. W obliczu tragedii, która spotkała wielu ludzi oraz w trosce o bezpieczeństwo, miejsca i terminy castingów do talent show, które miały odbyć się 22 września we Wrocławiu i 23 września w Katowicach, ulegną zmianie.

Jesteśmy całym sercem ze wszystkimi Poszkodowanymi w wyniku powodzi i ich najbliższymi.

Od razu podano nowe terminy i lokalizacje. Castingi do „Must Be the Music” odbędą się 28 września w Katowicach oraz 29 września w Warszawie. Szczegóły mają zostać podane wkrótce.

Autor: Natalia Zoń