Domowe nachos - prosty przepis! Jak je przygotować? Jak zrobić sos?

Masz ochotę na chrupiącą przekąskę, ale nie masz zamiaru wychodzić po nią do sklepu? Szykuje się filmowy seans, albo posiedzenie z książką i masz ochotę podgryzać coś pysznego, ale akurat nic takiego nie masz w zapasie? Nie martw się! Wystarczy, że masz w kuchni kilka prostych składników, z których możesz wyczarować... doskonałe, domowe nachos!

Domowe nachos. Składniki:

Domowe nachos. Jak zrobić?

Domowe nachos. Pasta fasolowa - jak zrobić?

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wkładamy do blendera, miksujemy i gotowe.   

Domowe nachos. Sos serowy - jak zrobić?

Przepis można modyfikować. Najważniejszy jest smaczny ser. Najczęściej do sosu wybierany jest cheddar lub gorgonzola. Dobrym pomysłem jest też użycie serków topionych, serów pleśniowych czy wędzonych.

Sposób przygotowania:

 

Autor: Katarzyna Solecka

Komentarze