Kakaowe naleśniki bezglutenowe

Przygotujcie prawdziwą ucztę dla podniebienia. Dzieciaki będą zachwycone tą propozycją! Do dzieła. Przygotowanie tych naleśników zajmie Wam kilkanaście minut.

Składniki na kakaowe naleśniki bezglutenowe 
 

Ciasto na naleśniki:

Krem karmelowy:

Przygotowanie kakaowych naleśników bezglutenowych 

1.  Wszystkie składniki na naleśniki (oprócz oliwy) wymieszać, odstawić

2. Przygotować krem karmelowy. Wszystkie wymienione składniki dokładnie zblendować.

3. Na patelni rozgrzać dobrze oliwę (do momentu aż będzie się dymiła!). Chochelką nakładać ciasto i smażyć naleśnika z jednej strony, przewrócić na druga stronę gdy boki będą odchodzić od patelni. Kolejne naleśniki można smażyć bez natłuszczania patelni.

4. Naleśniki przełożyć kremem, dodać maliny lub inne ulubione owoce i gotowe! 

 

Autor: Zuzanna Bartus

Komentarze
Czytaj jeszcze: