Kanapka Drwala 2019. Rodzaje, skład
Ten rok to rok nowych smaków i propozycji dla osób, które mają ochotę na Kanapkę Drwala, ale nie jedzą mięsa. McDonald’s proponuje swoim gościom również wersję wege! Podsumowując – od 20 listopada 2019 roku burger Drwala zjemy w następujących wersjach:
- Burger Drwala z wołowiną, serem topionym w panierce, dwoma plastrami bekonu oraz prażoną cebulką. Wszystko to ze specjalnym sosem z przyprawami.
- Burger Drwala na Ostro z dodatkowym ostrym sosem oraz papryczkami jalapeno.
- Burger Drwala z kurczakiem w złocistej i przyprawionej panierce, roztopionym serem, świeżymi liśćmi sałaty lodowej, chrupiącym bekonem i z prażoną cebulką. A wszystko to z aromatycznym sosem w pszennej bułce z posypką z trzech serów.
- Burger Drwala podwójny z powiększoną porcją grillowanego mięsa wołowego oraz z plastrem panierowanego, roztopionego sera. Do tego bekon, sałata lodowa z sosem z przyprawami i prażona cebulka.
- Burger Drwala Wege z dużą porcją warzyw w formie kotleta z sosem i przyprawami, do tego prażona cebulka, sałata lodowa i ser topionym w złocistej panierce. Wszystko serwowane w bułce serowej.
„Nadciąga zima, a wraz z nią… powraca Drwal! Tej zimy długo wyczekiwany Burger Drwala będzie sycił i rozgrzewał naszych gości, aż w 5 wariantach, w tym po raz pierwszy w wersji wegetariańskiej. Oprócz tego będziemy mieć wersję klasyczną, pikantną, z kurczakiem i po raz pierwszy Podwójny Drwal” – opisuje swoją ofertę McDonald's. Dodatkowo w zimowym menu dopełnieniem posiłku mogą być zakręcone frytki z sosem śmietanowym oraz chrupserki z sosem żurawinowym.
Kanapka Drwala, czyli lepsza strona zimy w McDonald's
Lepsza strona zimy w McDonald's to coroczna sezonowa propozycja od sieci restauracji. Fani Kanapki Drwala mogą zajadać się nią od 20 listopada do wiosny. To - zdaniem fanów - idealne połączenie placka serowego, wołowiny, dwóch plastrów bekonu, sałaty oraz prażonej cebulki w bułce serowo-bekonowej znów wraca do menu.
Kanapka Burger Drwala jest corocznie dostępna w McDonald’s wyłącznie w okresie zimowym. Do tej pory restauracja proponowała nam trzy wariacje - Burger Drwala:
- klasyczny,
- pikantny (z dodatkiem papryczki jalapeno i sosu pikantnego)
- z kurczakiem.
Autor: Katarzyna Solecka