Karp bez posmaku mułu? Są na to trzy proste sposoby!

Karp dla wielu osób bywa kulinarnym wyzwaniem. Jak go przygotować? Jak podać? Jaki przepis wybrać? Co zrobić, by cieszył smakiem? I nikogo nie zaskoczył posmakiem mułu?

Nie od dziś wiadomo, że niemal na wszystko swoje tajne sposoby mają nasze babcie. Od naturalnych sposobów na trawienie, oczyszczenie, stres, czy odporność po... "odmulanie" karpia. Wielu osobom, które zmierzyły się z przygotowaniem potraw z karpia mogło się zdarzyć, że ich danie pachniało mułem. Jak tego uniknąć przed wigilijną kolacją? Sprawdźcie!

zdjęcie ilustracyjne/shutterstock.com

Jak porzygotować pysznego karpia?

Karp to dla wielu osób symbol wigilijnej kolacji. W niektórych domach to tradycja, która łączy się nierozerwalnie ze świętami Bożego Narodzenia. Niestety, czasem zdarza się, że nasza potrawa ma nieprzyjemny zapach mułu czy błota. Jak się go pozbyć? Co zrobić, by nasze danie cieszyło podniebienie a nie rozczarowywało niechcianym posmakiem? Jest kilka rozwiązań - mleko, warzywa czy cytryna mogą nam pomóc. Mamy dla Was trzy proste i skuteczne sposoby, które stosowały już nasze babcie.

Karp bez posmaku mułu. Trzy proste sposoby!

Autor: Katarzyna Solecka

Komentarze