Kompot z suszonych owoców. Idealny na jesienno-zimowe wieczory! [PRZEPIS]

Idealny napój na chłodne wieczory? To połączenie suszonych owoców i odpowiednich dodatków, które dają charakterystyczny aromat, podkreślany odpowiednią kompozycją przypraw korzennych... a mowa oczywiście o kompocie z suszu.

Kompot z suszu 

Kompot z suszu to dla wielu osób smak, który kojarzy się bezpośrednio z wigilijną kolacją. Jednak z powodzeniem może być również dodatkiem do posiłków w jesienne wieczory. Jak przygotować napój z suszonych owoców?

Kompot z suszu gotowano niegdyś z przygotowywanych latem i ususzonych jesienią owoców. Dlaczego? Wytłumaczenie jest proste - świeże były kiedyś zimą trudno dostępne stąd radzono sobie w ten sposób. Wiele lat minęło, a w naszych domach nadal w miesiącach zimowych wraca się do tego napoju. Tradycyjnie podaje się go do wigilijnej kolacji. 

Kompot z suszonych owoców. Składniki:

Kompot z suszonych owoców. Przygotowanie:

Czytaj także:

Autor: Katarzyna Solecka

Komentarze