hity na MAXXa
hity na MAXXa

Magda Gessler zawsze dodaje to do rosołu. Wyśmienity smak zupy

Jak przyrządzić pyszny rosół? Magda Gessler zdradziła, co powinno się znajdować w tej tradycyjnej zupie. Bez tej przyprawy nie będzie tak wyśmienita.

Piętka Mieszko/AKPA
Piętka Mieszko/AKPA

Rosół jako tradycyjna polska zupa

Polacy uwielbiają rosół. Ta tradycyjna zupa jest nie tylko pyszna, pożywna i rozgrzewająca, ale także ma wiele wartości odżywczych. Pijąc ją podczas choroby, doda nam siły i pozwoli wrócić do formy. W zależności od regionu Polski rosół gotowany jest na różnych rodzajach mięsa i z różnymi dodatkami. Większość osób je go z makaronem, choć niektórzy dodają do niego ziemniaki.

Magda Gessler zawsze dodaje to do rosołu. Dzięki temu zupa ma wyśmienity smak

Teraz Magda Gessler zdradziła przepis na idealny rosół. Według znanej restauratorki sukces tkwi w jednej przyprawie. Oczywiście w zupie powinno znaleźć się wyselekcjonowane mięso i dobra mieszanka warzyw, ale to właśnie ten jeden składnik sprawi, że potrawa będzie wyśmienicie smakować. Co to takiego?

Dla Magdy Gessler kluczem do idealnego rosołu są goździki! Gwiazda „Kuchennych rewolucji” namawia, by dodawać je za każdym razem, gdy przyrządzamy zupę. Zaledwie cztery sztuki na dwa litry wywaru sprawią, że smak będzie wyśmienity.

Dodatkowo goździki są dobrym wsparciem dla naszego organizmu. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy łatwiej o przeziębienie. Warto je więc dodawać nie tylko dla smaku, ale i dla poprawy naszej odporności. 

Nie dodawaj tego do rosołu. Moşe zaszkodzić naszemu zdrowiu
Rosół to tradycyjna zupa, która zazwyczaj gości na stołach w niedziele. W zaleşności od regionu jej smak moşe się róşnić, jednak jest jedno warzywo, którego kaşdy powinien unikać. Dodanie go do potrawy moşe zaszkodzić naszemu...

Oceń ten artykuł 0 0