hity na MAXXa
hity na MAXXa

Majonez w nowej odsłonie. Powstały lody majonezowe

Majonez jest dodatkiem, który może być przez jednych uwielbiamy, a przez drugim znienawidzony. Sos ten najczęściej wykorzystywany jest jako dodatek do wielu potraw – w sosie czosnkowym, sałatkach jarzynowych, burgerów czy jako dip do frytek. Jednak coraz częściej spotykamy się z różnymi zaskakującymi rozwiązaniami. Powstają czekoladowe pizze i kebaby, jadalne lakiery do paznokci od KFC, czy… lody majonezowe. Właściciel jednej ze szkockich lodziarni postanowił stworzyć kolejny nietypowy smak. Będzie hitem?

Kiedy wydaje się nam, że poznaliśmy już najbardziej nietypowe połączenie smaków, ktoś w tym momencie tworzy kolejne. Nie tak dawno sieć podbiły lody o smaku drinka składającego się z Jaegermeistera i napoju energetycznego. Teraz w internecie krążą wieści o następnym nietypowym smaku tego deseru. Tym razem są to lody o smaku… majonezu.

Miłość do majonezu

Jedna ze szkockich lodziarni, Ice Artisan Ice Cream w Falkirk koło Edynburga, znana jest z nietypowych wariantów smakowych. Wśród nich można znaleźć takie, jak na podstawie cydru Strongbow, ciasteczek Jammie Dodger czy energetyka Monster, a teraz również majonezu Hellmann’s. Właściciel lokalu, Kyle Gentleman, zdradził dziennikowi The Independent, że pomysł na stworzenie lodów z jajecznego smarowidła zrodził się z miłości do majonezu.

"Ku zaskoczeniu, to sprawdza się jako lód" – powiedział lodziarz, który przyznał też, że klientom, którzy spróbowali majonezowych lodów, przypadła do gustu taka wariacja.

Przepis na majonezowe lody

Niestety, nie każdy może sobie pozwolić na spontaniczny wyjazd do Szkocji by spróbować nietypowych lodów z Ice Artisan Ice Cream. Na szczęście, jak się okazuje, przepis na majonezowe lody jest bardzo prosty. Gentleman zdradził go bowiem w rozmowie z The Independent. Wystarczy połączyć lody domowej roboty z majonezem Hellmann’s.

Oceń ten artykuł 0 0