Trzy koła, cztery odpowiedzi, jeden błąd i kebab
Emocje uczestników programów telewizyjnych często są paraliżujące. Z pozycji domowego fotela bardzo łatwo odpowiadać na pytania... Sytuacja zmienia się, gdy komuś przyjdzie usiąść np. naprzeciwko Huberta Urbańskiego. Wtedy bardzo szybko możemy zawieść się na naszej intuicji. Podobnie było w ostatnim odcinku „Milionerów” - pan Przemysław skończył swoją walkę o milion już po kilku odpowiedziach, z trzema niewykorzystanymi kołami ratunkowymi, przegrywając z pytaniem o… kebab.
W trakcie programu Hubert zadał pytanie: :Lukas Podolski, wielokrotny reprezentant Niemiec w piłce nożnej, w styczniu 2018 r. otworzył w Kolonii restaurację. Co jest jej głównym daniem? Falki, zapiekanki, kebab czy sushi"?
Uczestnik postanowił zawierzyć własnym przeczuciom i nie skorzystał z podpowiedzi. Wybrał… flaki, a powinien kebab.
Lukas Podolski - restaurator
Wszyscy, którzy są choć odrobinę na bieżąco z medialnymi doniesieniami mogą sobie przypomnieć styczniowe relacje z otwarcia Mangal Doener. Lukas Podolski, zawodnik urodzony w Gliwicach, został wówczas współwłaścicielem restauracji specjalizującej się w kuchni tureckiej, gdzie daniem popisowym jest właśnie kebab. Przypomnijmy, w dniu otwarcia, w ciągu pierwszych pięciu godzin, pojawiło się około 1000 konsumentów-fanów, którzy mogli nie tylko zjeść specjalność zakładu, ale również zrobić sobie zdjęcie i zdobyć autograf od piłkarza.
Autor: Katarzyna Solecka