hity na MAXXa
hity na MAXXa

Prosty przepis na deser ze śliwkami. Wszystkie składniki masz w domu

Co pysznego można przyrządzić ze śliwek? Możliwości jest wiele! Jeśli masz ochotę na obłędny deser, ale nie masz czasu stać w kuchni, mamy dobrą wiadomość. Możesz zrobić go w kilka minut i będziesz zachwycony smakiem. Poznaj przepis Ani Starmach.

fot. Shutterstock
fot. Shutterstock

Śliwki pod kruszonką. Przepis Ani Starmach

  • 200 g mąki
  • 150 g masła
  • 80 g cukru
  • Łyżka cukru waniliowego
  • Duża szczypta cynamonu
  • 1,2 kg śliwek

Śliwki pod kruszonką według Ani Starmach

Masło kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki na ciasto umieść w misie robota. Mieszamy je za pomocą mieszadła K. Powinien wyjść nam „mokry piasek”. Umyte śliwki przekrawamy na pół i usuwamy z nich pestki. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Owoce posypujemy kruszonką. Pieczemy około 35 minut do momentu, aż śliwki zaczną puszczać sok, a kruszonka się zarumieni. Smacznego!

Oceń ten artykuł 0 0