Znudziły Ci się owsianki, kanapki z serem i szynką oraz tosty? Szukasz pomysłu na ciekawe, pyszne i proste śniadanie? Mamy coś dla Ciebie! Jaglanka według przepisu Ani Starmach podbije Wasze serca i podniebienia! Sprawdź przepis!
Jaglanka. Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego albo migdałowego
- banan
- łyżka płatków migdałowych
- 100 g malin świeżych lub mrożonych (możesz je zastąpić innymi owocami)
- łyżka miodu
Jaglanka. Przygotowanie:
- Kaszę dokładnie przepłukać i przełożyć do rondelka.
- Do kaszy dodać mleko, przykryć i gotować na małym ogniu około 30 minut, mieszając kilka razy i pilnując, by kasza nie przywarła do dna naczynia.
- Po tym czasie, kaszę przełożyć do misy blendera kielichowego, dodać obranego banana. Miksować, aż otrzymasz budyniową gładką konsystencję.
- Migdały podprażyć na suchej patelni.
- Kaszę przelać do miseczek, dodać maliny, płatki migdałowe, polać miodem.
Sprawdź inne przepisy:
Autor: Aleksandra Biłas