hity na MAXXa
hity na MAXXa

"Secret Burger" w popularnej sieci restauracji. Wiemy, jak uzyskać "tajemniczy kod dostępu"!

Sieć restauracji szybkiej obsługi przekazała informacje ws. nowej oferty. O co chodzi? Jak czytamy w przygotowanych materiałach prasowych, w menu pojawił się "sekretny burger". "Owiany tajemnicą smak" i pewien "kod dostępu" - jakiej sieci dotyczy? Szczegóły przytaczamy poniżej.

"KFC wprowadza sekretnego burgera – trwają poszukiwania tajemniczego kodu dostępu!"

Podkreśla się, że proces zakupu różni się w tym przypadku od tego, z czym klienci zaznajomieni są na co dzień. Wszystko za sprawą tajemniczego kodu, który umożliwi dostęp do wskazanej pozycji w „karcie”. Wystarczy odpowiedzieć na trzy pytania, takie jak:

  • „Jak brzmi nazwisko założyciela KFC?”;
  • „Z ilu ziół i przypraw składa się sekretna panierka?”;
  • „Nazwa jednego z burgerów KFC?”.

Odpowiedzi, po dodaniu końcówki .pl, ułożą się w adres strony www. Na tej KFC odsłania już nieco więcej, ale przede wszystkim podaje specjalny kod. Tylko on pozwala na zakup sekretnego burgera. Kod należy wpisać w samoobsługowym kiosku w każdej z ponad 300 restauracji KFC w Polsce – podkreśla Irena Sękal z Biura Prasowego KFC, Weber Shandwick.

W akcję zaangażowani są influencerzy:  bijonsi, mikuusiekk, Miłosz Fluckiger, Mr Kryha (ambasador sieci), którzy przygotowali z tej okazji własne materiały. „Influencerzy nie zdradzili jednak [...] mieszanki smaków” – czytamy.

Restauracje KFC - szczegóły

Otwarcie pierwszej restauracji datuje się na 1930 r. w Stanach Zjednoczonych. Zestaw przypraw, wykorzystywany w ramach przygotowywania dań, oparty jest na oryginalnej recepturze Colonela Harlanda Davida Sandersa. Dodaje się, że w ponad 155 krajach na całym świecie działa 25 000 ww. placówek. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią ponad 300 restauracji KFC w kraju. 

GIS: "Bezpieczeństwo domowych przetworów". Sprawdź, na co zwrócić uwagę!
"Jeśli [przetwory - przyp. red.) mają być bezpieczne, zadbajmy o [ich - przyp. red.] odpowiednie przygotowanie i przechowywanie" - wskazuje Główny Inspektorat Sanitarny. O czym warto pamiętać? Przekonajcie się sami!

Źródło: KFC

Oceń ten artykuł 0 0