Wiosenna sałatka. Przepis Ani Starmach
- 1 główka sałaty masłowej
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2 pęczki szczypiorku
- 4 jajka
- 6 ogórków gruntowych
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- 6 łyżek gęstej śmietany
- 200 g szpinaku
- cebulka dymka
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie sałatki wiosennej Ani Starmach
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy je skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Sałatkę i szpinak kroimy w drobne paseczki, a rzodkiewkę w kostkę. Cebulę i szczypiorek siekamy. Jogurt naturalny mieszamy ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i polewamy sosem.