hity na MAXXa
hity na MAXXa

Tłusty czwartek 2020. Anna Lewandowska opublikowała przepis na pączki. Jak zrobić "donuts by Ann"?

Zjedliście dziś pączka? Jeśli nie, to szybko powinniście nadrobić zaległości! Jeżeli szukacie w sieci sprawdzonego przepisu na pączki, to koniecznie odwiedźcie blog Anny Lewandowskiej! Trenerka podzieliła się bowiem swoim przepisem na "donuts by Ann".

Tłusty czwartek 2020


W tym roku tłusty czwartek przypada na 20 lutego, co oznacza, że właśnie dziś swoje święto mają wszyscy miłośnicy tego smakołyku! Jak co roku nie brakuje miłośników zarówno smakowania, jak i samego pieczenia pączków. Jeśli należycie do jednych i drugich, a dodatkowo szukacie nowego przepisu, sprawdźcie jeden z najnowszych wpisów Anny Lewandowskiej! Trenerka podzieliła się bowiem z internautami swoim przepisem na „donuts by Ann”. Jak je wykonać?

Przepis na pączki od Anny Lewandowskiej

Składniki (pączki):

  • 80 ml oleju kokosowego
  • 70 ml miodu
  • 4 jaja
  • 100 g mąki kokosowej
  • 1/2 łyżeczki sody
  • Składniki (polewa):
  • gorzka czekolada (70% kakao)
  • mus kokosowy
  • dekoracja (chipsy kokosowe, jagody goji, kruszona pistacja, Burak Lio Shake, płatki migdałowe)

Przygotowanie

Piekarnik należy rozgrzać do 180 stopni z funkcją pieczenia: „góra-dół”. W misce dokładnie wymieszać mąkę kokosową i sodę oczyszczoną. Następnie należy rozpuścić olej kokosowy w kąpieli wodnej. Po ostudzeniu umieścić go razem z miodem w malakserze i blendować do uzyskania jasnej i puszystej masy. Podczas miksowania należy dodać po jednym jajku, a na koniec wsypać zawartość miski z suchymi składnikami. Tak otrzymaną masę dodać do foremek na ok. połowę ich wysokości i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 12-15 minut. Wystudzone pączki dodatkowo można udekorować. Smacznego!



Tłusty czwartek. Ile kosztują faworki u Magdy Gessler? "To jest jakaś przeginka"
Polska blogerka jest wstrząśnięta cenami w cukierni firmowanej nazwiskiem gwiazdy „Kuchennych rewolucji”. Gdy zobaczyła, ile musi zapłacić za faworki od Magdy Gessler,...

Oceń ten artykuł 0 0