hity na MAXXa
hity na MAXXa

USA. Wyprodukowano pączki o smaku pieroga. Smakosze zachwyceni! [FOTO]

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. Istnieje tak wiele różnych sposobów ich przygotowania, że każdy znajdzie coś dla siebie! O krok dalej poszła amerykańska firma Dottie's Donuts, która smak pieroga postanowiła zamknąć w pączku.

Pączki o smaku pierogów

W świecie kulinarnym istnieje wiele bardzo nietypowych połączeń, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać się wręcz absurdalne. Są jednak często efektem poszukiwania oryginalnych rozwiązań i przyciągnięcia uwagi smakoszy niecodziennych nut smakowych. Na prawdziwą kulinarną rewolucję mogą liczyć mieszkańcy Stanów Zjednoczonych, dokładniej Filadelfii. Tamtejsza firma cukiernicza Dottie's Donuts dodała do swojej oferty bardzo nietypowy wypiek. Są to pączki o smaku pierogów. Poinformowano o tym na oficjalnej stronie na Facebooku, a internauci natychmiast wyrazili swój zachwyt w komentarzach.

Jak smakują nietypowe pączki?

Z uwagi na to, że pierogi – przynajmniej w Polsce – to temat bardzo szeroki, do którego można podejść na wiele sposobów (w końcu farsz może być i na słodko, i na słono), pojawia się zasadnicze pytanie – jak smakują pieczone przez Dottie's Donuts pączki? Odpowiedź znajdziemy w poście na Facebooku. Firma wyjaśniła, że w środku wypieku znajdziemy wegańską mozzarellę i czarny pieprz, a wszystko okraszone jest zieloną cebulką. Niektórym taka koncepcja może nie wydawać się zachęcająca, ale firma pisze o "powrocie pączków o smaku pierogów". Oznacza to, że już kiedyś były one w ofercie i się sprawdziły – widać to również po entuzjastycznych komentarzach. Internauci wzajemnie oznaczają się pod postem i umawiają się na wspólne degustacje pierogowych pączków z przyjaciółmi i rodziną!

Chcesz zrobić idealne pączki? Sprawdź ten przepis Ani Starmach
Tłusty czwartek coraz bliżej. Pyszne, mięciutkie pączki z konfiturą różaną to marzenie wielu miłośników słodkości. Możesz zrobić je sam! Sprawdź przepis na idealne pączki według Ani Starmach.

Oceń ten artykuł 0 0