Wegańskie nuggetsy? Sprawdź przepis na boczniaki w panierce panko!

Wegańskie nuggetsy?! To jest możliwe! Sprawdź łatwy przepis na smażone boczniaki w panierce panko! Szybko, smacznie i wege!

Składniki na wegetariańskie nuggetsy, czyli smażone boczniaki w panierce panko

Przygotowanie wegetariańskich nuggetsów, czyli smażonych boczniaków w panierce panko

  1. Boczniaki umyj i przelej gorącą woda. Osusz i pokrój na pół.
  2. W misce wymieszaj wodę, mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko zmiksuj na gładką masę.
  3. Do głębokiego talerza wsyp panko.
  4. W głębokim garnku rozgrzej porządnie olej.
  5. Boczniaki obtocz w masie, a następnie w panko.
  6. Wrzucaj po kilka do garnka. Smaż około 1-2 minut - boczniaki mają być w kolorze złotobrązowym, a nie spalone.
  7. Usmażone boczniaki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
  8. Smacznego!

Autor: Aleksandra Biłas

Komentarze
Czytaj jeszcze: