Miksowana konina, owca, ryby, wątroba z kaczki, wołowina...
Prym w takich wyszukanych smakach wiedzie oczywiście wschód, a zwłaszcza Japonia. W internecie można znaleźć informacje o dwóch firmach: Basashi i Miyagi. Japońskie firmy podają deser albo zmiksowany z kawałakami mięsa albo jako dodatek lub ozdoba. Podobno istnieje również wersja smaku z wyczuwalnymi, prawdziwymi , kurzymi skrzydełkami...
Jednym z najpopularniejszych smaków lodów w Japonii jest jednak smak WOŁOWY. Muszą być naprawdę wyborne! Jednak największym przysmakiem, który robi sensacje na świecie jest smak WĘGLA DRZEWNEGO :)
A co powiecie na lody na słono? Na przykład o smaku SERA? :) Może być cheddar albo pleśniowy. Cieszą się one umiarkowaną popularnością w USA. Tam z kolei eksperymenty z lodami idą w stronę cukinii, papryki, chili i brokułów. Brzmi zachęcająco?
Tymczasem jeśli macie ochotę na lody, które są PO PROSTU dobre, smaczne i pozbawione szalonych eksperymentów, to koniecznie odwiedźcie naszą Strefę Pogromców Upału ;) Więcej informacji TUTAJ