Czy najdroższy hot dog w Warszawie jest wart swojej ceny? Influencerzy sprawdzają

Lokal, który zrewolucjonizował warszawski street food, serwuje luksusowe dania z owocami morza. Wśród nich króluje najdroższy hot dog w mieście. Czy jego cena jest jednak adekwatna do jakości? Na to pytanie postanowili odpowiedzieć popularni influencerzy, Bagi i Inez.

Hot dogi, zdjęcie przykładowe, fot. Shutterstock/Mironov Vladimir

W sercu stolicy, na Krakowskim Przedmieściu, znajduje się miejsce, które od ponad dwóch lat przyciąga miłośników niecodziennych kulinarnych doznań. Seafarmers Yerseke to lokal, który zrewolucjonizował pojęcie street foodu w Warszawie, serwując dania z owocami morza w luksusowej odsłonie. Wśród nich znajdziemy najdroższego hot doga w mieście. Czy jednak jego cena jest adekwatna do jakości? Na to pytanie postanowili odpowiedzieć influencerzy, Bagi i Inez.

Owoce morza w roli głównej

Seafarmers Yerseke oferuje swoim gościom nie tylko słynne hot dogi, ale również ostrygi, mule, ośmiornicę czy zupę rybną. To, co wyróżnia to miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy, to połączenie prostoty street foodu z niebagatelnymi cenami. Lokal od początku cieszy się popularnością, mimo że w jego bezpośrednim sąsiedztwie funkcjonowała francuska restauracja L’Arc Varsovie, specjalizująca się w owocach morza. Ceny, jakie Seafarmers proponuje za swoje specjały, na pierwszy rzut oka mogą wydawać się wygórowane. Lobster Roll, czyli maślana bułeczka z homarem, kosztuje 99,90 zł. To cena, która nie zmieniła się od dwóch lat.

Najdroższe hot dogi pod lupą

Bagi i Inez, znani z testowania jedzenia na TikToku, postanowili sprawdzić, co kryje się za ceną tych wyjątkowych hot dogów. Zamówili "Shrimp Roll" oraz "Lobster Roll", płacąc za zamówienie łącznie 131 zł. Po degustacji hot doga z krewetkami Bagi stwierdził:

Krewetki super, ale bułka przepyszna! Krewetki świeżutkie.

Z kolei Inez, mimo miłości do owoców morza, była mniej entuzjastycznie nastawiona, być może dlatego, że to ona płaciła za przekąski — z czego żartuje często para. Hot doga z homarem zostawili na koniec:

Dla mnie jest po prostu bardzo dobry, ale to nie jest tak, że on zrobił na mnie jakieś duże wrażenie. Trochę czuję, jakbym jadł suchego homara z suchą bułką. Za 100 zł nie wziąłbym na pewno jeszcze raz tego lobster rolla — podsumował test Bagi.

Czy cena jest adekwatna do jakości?

W Polsce świeżego homara można kupić za około 200 zł za kilogram. W warszawskich restauracjach cena za 100 g tego przysmaku, podawanego z klarowanym masłem, sałatką i bagietką, wynosi 65 zł. Czy zatem Seafarmers wygórował cenę swoich dań? Odpowiedź na to pytanie zależy od indywidualnych oczekiwań oraz doświadczeń kulinarnych każdego klienta.

Komentarze
Czytaj jeszcze: