Adam Małysz na Instagramie
Adam Małysz jest jednym z najwybitniejszych sportowców w historii Polski i jeden z najlepszych skoczków narciarskich ma świecie. Czterokrotny medalista igrzysk olimpijskich, czterokrotny mistrz świata, a także czterokrotny triumfator Pucharu Świata. To dzięki jego sukcesom skoki narciarskie stały się jednym ze sportów narodowych Polski i ogarnęła nas prawdziwa "małyszomania". Po sezonie 2010/2011 Adam Małysz postanowił zakończyć karierę skoczka narciarskiego. Pożegnalny skok oddał 26 marca 2011 roku podczas swojego oficjalnego benefisu na zakopiańskiej Wielkiej Krokwi, a ostatni występ w Pucharze Świata miał miejsce 20 marca 2011 roku. Później z powodzeniem brał udział w rajdach samochodowych w roli kierowcy.
Od 2016 roku pełnił funkcję dyrektora-koordynatora ds. skoków narciarskich i kombinacji norweskiej w Polskim Związku Narciarskim. A pod koniec czerwca 2022 roku Adam Małysz został nowym prezesem Polskiego Związku Narciarskiego. Zastąpił na tym stanowisku Apoloniusza Tajnera, który rządził federacją przez 17 lat.
Poza tym sportowiec pozostaje w stałym kontakcie z fanami. Ku uciesze wiernych kibiców, regularnie udziela się w mediach społecznościowych, gdzie jego poczynania śledzą tysiące internautów. Ostatnio w jego wirtualnej galerii pojawiły się zdjęcia z domowej produkcji ogórków małosolnych. Okazało się, że skoczek z Wisły, również w tej dyscyplinie jest mistrzem.
Lubicie ogórki małosolne?
Dla mnie to najlepszy dodatek
do letniego grilla…a nieskromnie dodam, że podobno bardzo dobrze wychodzi mi ich przyrządzanie - przyznał sportowiec.
Ogórki małosolne mistrza z Wisły. Adam Małysz zdradził swój przepis!
Publikacja skradła serca fanów, którzy chcieli poznać kulinarny sekret Adama Małysza. W komentarzach pojawiło się wiele próśb o przepis. Wielbiciele nie musieli zbyt długo prosić swojego idola - odpowiedź pojawiła się błyskawicznie. Dzięki temu każdy z nas może spróbować przyrządzić ten przysmak według receptury Adama Małysza.