Pyszna sałatka z fasolki szparagowej od Ani Starmach. Sprawdź przepis

Lato to idealny czas, aby zrobić sobie pyszną i zdrową sałatkę! A jeśli bazą naszego dania będzie fasolka szparagowa, to możemy być pewni, że dostarczymy organizmowi wiele składników odżywczych. Sprawdź prosty przepis prosto od Ani Starmach.

Fot. Shutterstock

Składniki:

Sałatka z fasolki według Ani Starmach

Przygotowanie:

  1. Fasolkę szparagową umyj i odkrój kolce.
  2. W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru. Fasolkę szparagową wrzuć do wody i gotuj przez około 5 minut. Następnie wyjmuj warzywa, odcedź i przelej zimną wodą.
  3. Fasolę mamut wrzuć do wody po fasolce i gotuj 5-7 minut, a potem zrób to samo, co ze szparagową.
  4. Pestki dyni upraż na patelni.
  5. Koperek i pietruszkę posiekaj.
  6. Pokrój fasolkę na mniejsze kawałki, przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Pokrop olejem i wyciśnij trochę cytryny. Na koniec posyp pokruszonym serem feta. Smacznego!
     

Autor: Klaudia Dzięgiel

Komentarze
Czytaj jeszcze: