"Kuchene rewolucje" to nie tylko szansa wielu właścicieli restauracji na sukces i ogromną przemianę ich podejścia do kuchni. Dla wiernych widzów i fanów Magdy Gessler to również możliwość podpatrzenia pracy i niektórych przepisów swojej ulubienicy. W jednym z odcinków pojawiła się orzeźwiający przepis na pyszną sałatkę z mango i awokado. Sprawdź!
Marzy Ci się orzeźwiająca sałatka, ale nie masz na nią pomysłu? Sprawdź przepis Magdy Gessler na pyszną i prostą w przygotowaniu przekąskę z mango i awokado. Czego potrzebujesz do jej przygotowania? I jak ją przyrządzić? Już tłumaczymy!
Sałatka z mango i awokado. Składniki:
- awokado
- mango
- rukola, roszponka lub mix sałat
- garść orzechów włoskich
- sok z limonki
Sałatka z mango i awokado. Składniki na sos:
- 4 lyżki oliwy
- łyżka octu winnego lub soku z cytryny
- łyżeczka miodu
- pieprz świeżo mielony
Sałatka z mango i awokado. Przygotowanie:
- Mango i awokado obieramy i kroimy w kostkę/plasterki
- Orzechy prażymy na suchej patelni i siekamy
- Produkty potrzebne do sosu mieszamy i dodajemy do pozostałych składników
- Przed podaniem skrapiamy awokado sokiem z limonki, by nie poszarzało
- Całość posypujemy orzechami
Sałatkę można podawać z chlebem, grzankami czy nachosami.
Sałatkę Cezar zna każdy! Uwielbiamy ją zamawiać w popularnych lokalach typu fast food i w restauracjach. Jednak wielu z nas nigdy nie robiło jej w domu. Sprawdźcie nasz prosty przepis i zaskoczcie znajomych podczas domówki czy grilla!
W chłodniejsze jesienne popołudnie najlepiej zjeść coś ciepłego. My proponujemy sałatkę z kurek, fasolki szparagowej i wędzonego boczku. Jest sycąca, mało kaloryczna i naprawdę rozgrzewająca. Spróbujcie!
Czy można jeść brukselkę na surowo? Ależ oczywiście! Jej smak jest doskonały i świetnie komponuje się z parmezanem i pestkami łuskanego słonecznika. Nasz dressing na bazie musztardy Dijon i sosu Worcester spowoduje, że nawet Ci, którzy na co dzień...