Składniki: • 2 avocado • 1 ząbek czosnku • Szczypta płatków chili • Szczypta soli • Szczypta pieprzu • 4 croissanty • Pomidor • Szynka szwarcwaldzka • Plasterki sera cheddar • Jajko • Majonez • Łyżeczka masła Przygotowanie: 1. Croissanty kroimy wzdłuż na pół. 2. Avocado przekrawamy na pół, usuwamy ze środka pestkę. 3. Miękką część avocado przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy rozgnieciony czosnek, sól, pieprz i płatki chili. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Dół croissanta smarujemy guacamole, następnie kładziemy plastry sera cheddar, plastry pomidora, szynkę szwarcwaldzką albo usmażone jajko sadzone. 5. Górę croissanta smarujemy majonezem. 6. Smacznego! Gotuje: Beata Kustra https://www.instagram.com/thekustrefoodie/