Obłędny mus truskawkowy z kremem mascarpone. Przepis Ewy Wachowicz

Kto nie lubi truskawek? Teraz można się nimi zajadać do woli. Jak przyrządzić z nich przepyszny deser w pucharkach? Przepisem podzieliła się Ewa Wachowicz.

fot. Shutterstock/zdjęcie ilustracyjne

Przepis na mus truskawkowy z kremem mascarpone. Przepis Ewy Wachowicz

Mus truskawkowy:

Krem mascarpone:

Deser z truskawkami i mascarpone. Przepis Ewy Wachowicz

Szypułki truskawek odrywamy, a owoce myjemy. Truskawki przekładamy do blendera, dodajemy cukier puder, miętę. Blendujemy na gładki mus. Serek mascarpone miksujemy z jogurtem, cukrem, skórką i sokiem z cytryny. Przelewamy do pucharków. Na gotowy krem delikatnie wykładamy mus truskawkowy. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego!

Autor: Anna Helit

Komentarze
Czytaj jeszcze: